Διακοσμητικό εφέ που επιτυγχάνεται με τεχνική επιχρύσωσης με ξύλινη κορνίζα

1. Ετοιμάστε την απόχρωση του ακρυλικού ασταριού Gesso:

Επεξεργασία

  • 100gr CDO6500 Ακρυλικό λευκό αστάρι Gesso
  • 10gr COW00522 Υδατοδιάλυτη χρωστική μαύρη

2. Εφαρμόστε το έγχρωμο πλέον αστάρι Gesso με πιστόλι βαφής. Εφαρμόστε από 2 έως 5 στρώσεις σε διάστημα 30 λεπτών μεταξύ τους.

Προτεινόμενη κατανάλωση: 120gr/m2/στρώση
Χρόνος στεγνώματος: 6-8 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία και την υγρασία

3. Μετά το πλήρες στέγνωμα του ασταριού Gesso, τρίψτε πρώτα την επιφάνεια με γυαλόχαρτο νο.180 και στη συνέχεια με γυαλόχαρτο νο.360.

4. Εφαρμόστε το υλικό Shellac Polish ώστε να μονώσετε το αστάρι Gesso, και να αποφύγετε την επιπλέον απορρόφηση της κόλλας goldsize από το αστάρι.

Προτεινόμενη κατανάλωση: 10-20gr/m2
Χρόνος στεγνώματος: 6-12 ώρες

5. Εφαρμόστε την υδατοδιάλυτη κόλλα Goldsize. Εφαρμόστε με πινέλο ή πιστόλι βαφής και αφαιρέστε το πλεονάζον υλικό. Αν αφήσετε πλεονάζον υλικό από την υδατοδιάλυτη κόλλα Goldsize μπορεί να φανούν σημάδια στο φύλλο ασημιού που θα κολλήσετε.

Χρόνος στεγνώματος: 60-120 λεπτά.

6. Μόλις η υδατοδιάλυτη κόλλα Goldsize τραβήξει αλλά παραμένει κολλώδης, εφαρμόστε τα φύλλα ασημιού σε όλη την επιφάνεια της κορνίζας, τόσο στα σκαλιστά όσο και στα ίσια μέρη.

Χρόνος στεγνώματος: 24 ώρες

7. Μετά την εφαρμογή του φύλλου ασημιού στην κορνίζα, πιέστε με ένα βαμβάκι όλη την επιφάνεια, μέχρι να σιγουρευτείτε ότι έχει καθίσει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Απομακρύνετε τα υπολείμματα από το φύλλο ασημιού.

8. Ρίξτε μερικές σταγόνες από την πατίνα Antique Patina, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Χρόνος στεγνώματος: 4-6 ώρες

9. Εφαρμόστε το υλικό Shellac Polish Blond με πινέλο, και απομακρύνετε το πλεονάζον υλικό με ένα βαμβάκι. Το υλικό Shellac Polish δρα ως βελτιωτικό πρόσφυσης ανάμεσα στα φύλλα και τις επόμενες στρώσεις που θα εφαρμοστούν:

Προτεινόμενη κατανάλωση: 10-20gr/m2
Χρόνος στεγνώματος: 6-12 ώρες

10. Ανάλογα με την επιθυμητή σκληρότητα της επιφάνειας, εφαρμόστε μια ή περισσότερες ομοιόμορφες στρώσεις από το Zapon Lack, βερνίκι φινιρίσματος, με πιστόλιβαφής. Αν εφαρμόσετε παραπάνω από μία στρώσεις , αφήστε ένα διάστημα 2 ωρών μεταξύ των στρώσεων.

Προτεινόμενη κατανάλωση: 80-90gr/m2/στρώση
Χρόνος στεγνώματος: 4-6 ώρες

 

Comments are closed.

Διακοσμητικό Εφέ 1056 – Ασημί
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Χρησιμοποιώντας την συναινείτε στην χρήση τους.
Περισσότερα