Διακοσμητικό εφέ που επιτυγχάνεται με τεχνική επιχρύσωσης σε ξύλινη κορνίζα

1. Ετοιμάστε την απόχρωση του ακρυλικού ασταριού Gesso:
Επεξεργασία

  • 100gr CDO6500 Ακρυλικό Λευκό Αστάρι Gesso
  • 9gr COW00706 Υδατοδιάλυτη Χρωστική Μπλέ

2. Εφαρμόστε το έγχρωμο πλέον αστάρι Gesso με πιστόλι βαφής. Εφαρμόστε από 2 έως 5 στρώσεις σε διάστημα 30 λεπτών μεταξύ τους.

Προτεινόμενη κατανάλωση: 120gr/m2/στρώση
Χρόνος στεγνώματος: 6 ώρες ανάλογα τη θερμοκρασία και την υγρασία

3. Μετά το πλήρες στέγνωμα του ασταριού Gesso, τρίψτε πρώτα την επιφάνεια με γυαλόχαρτο νο. 180 και στη συνέχεια με γυαλόχαρτο νο. 360.

4. Εφαρμόστε το υλικό Shellac Polish ώστε να μονώσετε το αστάρι Gesso, και να αποφύγετε την επιπλέον απορρόφηση της κόλλας goldsize από το αστάρι. Προτεινόμενη κατανάλωση: 10 – 20 gr/m2

Χρόνος στεγνώματος: 6-12 ώρες

5. Εφαρμόστε την υδατοδιάλυτη κόλλα Goldsize με πινέλο μόνο σε ένα μικρό μέρος της κορνίζας (κατά προτίμηση σε λείο και ίσιο σημείο)

Χρόνος στεγνώματος: 30-60 λεπτά

6. Μόλις η υδατοδιάλυτη κόλλα Goldsize τραβήξει αλλά παραμένει κολλώδης, εφαρμόστε τα φύλλα χρυσού στο λείο σημείο της επιφάνειας της κορνίζας.

Χρόνος στεγνώματος: 24 ώρες.

7. Μετά την εφαρμογή του φύλλου χρυσού στην κορνίζα, πιέστε με ένα βαμβάκι όλη την επιφάνεια, μέχρι να σιγουρευτείτε ότι έχει καθίσει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Απομακρύνετε τα υπολείμματα από το φύλλο χρυσού.

8. Εφαρμόστε την πατίνα Antique Patina με ένα πανί, βαμβάκι ή ένα απορροφητικό χαρτί. Απλώστε το υλικό στα λεία σημεία τα οποία είναι επικαλυμμένα με φύλλα χρυσού.Χρόνος στεγνώματος (της Antique Patina): 4-6 ώρες

9. Εφαρμόστε το υλικό Shellac Polish με πινέλο και αφαιρέστε το πλεονάζον υλικό με ένα βαμβάκι. Το Shellac Polish δρα ως βελτιωτικό πρόσφυσης ανάμεσα στα φύλλα και τις επόμενες στρώσεις υλικών που θα εφαρμοστούν.

Προτεινόμενη κατανάλωση: 10-20 gr/m2
Χρόνος στεγνώματος: 6-12 ώρες

10. Εφαρμόστε μια ομοιόμορφη στρώση Zapon Lack,βερνίκι φινιρίσματος, με πιστόλι.

Προτεινόμενη κατανάλωση: 80-90 gr/m2
Χρόνος στεγνώματος: 4-6 ώρες

11. Στα σκαλιστά σημεία της κορνίζας εφαρμόστε το κερί Liming Wax με ένα βαμβακερό πανί, ένα σφουγγάρι ή ένα απορροφητικό πανί. Αφήστε περισσότερο κερί στις εσοχές των σκαλισμάτων ώστε να δημιουργήσετε ένα εφέ ”σκόνης”.

12. Τρίψτε τις άκρες των σκαλισμάτων με λίγο αφαιρετικό κεριών, Radikal Abwachser.

13. Εφαρμόστε μια δεύτερη στρώση Zapon Lack, βερνίκι φινιρίσματος, με πιστόλι, ώστε να σταθεροποιηθεί το κερί Liming Wax

Προτεινόμενη κατανάλωση: 80-90 gr/m2
Χρόνος στεγνώματος: 4-6 ώρες

 

Comments are closed.

Διακοσμητικό Εφέ 1015 – Χρυσό
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης. Χρησιμοποιώντας την συναινείτε στην χρήση τους.
Περισσότερα