Login

Register

Login

Register

φυσικό λάδι

Βιολογικό, Βιοσυμβατό, Διαπνέον, Όμορφο και Βιοδιασπώμενο


Βιολογικό
Το λάδι Tung προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου tung, καταγωγής από την Ασία. Το λάδι Tung είναι ένα από τα πλέον άφθονα ξηρά λάδια του οποίου κύριο συστατικό είναι ένα γλυκερίδιο που αποτελείται από τρι-ακόρεστο ετεροστεατικό οξύ (συζευγμένο σύστημα διπλού δεσμού, με υψηλή αντιδραστικότητα). Αυτό το τρι-ακόρεστο λιπαρό οξύ απαρτίζει έως και το 86% του λαδιού tung. Το λάδι περιέχεται στους πυρήνες των φρούτων και λαμβάνεται με συμπίεση. Το λάδι Tung καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια για να παραχθεί από τα συμβατικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των παραγώγων πετρελαίου.

Βιοσυμβατό
Τα φυτικά λάδια είναι πλούσια πηγή λιπαρών οξέων και έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε καλλυντικά προϊόντα. Λόγω των λιπαρών, μαλακτικών, εξομαλυντικών και προστατευτικών ιδιοτήτων τους, ταξινομούνται στην ομάδα των μαλακτικών-ενυδατικών. Κάνουν το δέρμα να φαίνεται απαλό και με το κατάλληλο ποσοστό υγρασίας. Πρόσφατα, δόθηκε μεγάλη προσοχή στα λεγόμενα παρθένα έλαια, των οποίων η σύνθεση είναι ίδια με εκείνη των σπόρων των ελαιούχων φυτών. Το λάδι καλύτερης ποιότητος επιτυγχάνεται με συμπίεση εν ψυχρώ. Τα φυτικά λάδια που λαμβάνονται με αυτή τη μέθοδο περιέχουν πολλά συστατικά που χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας για την περιποίηση του δέρματος.

Διαπνέον
Με τις συνθετικές τους ρητίνες, συνήθως ακρυλικές ή πολυουρεθανικές, τα συμβατικά χρώματα δημιουργούν μια πλαστική επικάλυψη πάνω στην ξύλινη επιφάνεια που δεν επιτρέπει στην υγρασία να περάσει. Σε σύγκριση, τα φυσικά ξηραντικά έλαια είναι αναπνεύσιμα και συμβάλλουν σε θετικό κλίμα χώρου και αποτρέπουν τα προβλήματα υγρασίας. Εν συγκρίσει, τα φυτικά λάδια αναπνέουν και συμβάλλουν σε θετικό κλίμα χώρου και αποτρέπουν τα προβλήματα υγρασίας.

Όμορφο
Το φυσικό αποτέλεσμα του επεξεργασμένου με λάδι ξύλου είναι αξεπέραστο και σε σύγκριση με άλλα λάδια όπως το λινέλαιο, το λάδι Τung έχει ταχύτερο χρόνο στεγνώματος, καλύτερη αντοχή στο νερό και μεγαλύτερη σκληρότητα. To λάδι Tung στεγνώνει άμεσα με την έκθεσή του στον αέρα ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου. Η πορεία αντίδρασης οδηγεί στον πολυμερισμό των αλυσίδων λιπαρών οξέων, με αποτέλεσμα ένα τρισδιάστατο δίκτυο και μια στερεοποίηση του λαδιού.

Βιοδιασπώμενο
Η βιοαποικοδομησιμότητα των φυτικών λαδιών προσφέρει την πιο εύλογη λύση στο ζήτημα της απόκτησης ανανεώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον υγρών σκευασμάτων. Με την καθιερωμένη βιοδιασπασιμότητα της τάξης των 70 - 100%, η οικολογική τους φιλικότητα δεν αμφισβητείται. Το πρώτο στάδιο στην αποδόμηση των φυτικών λαδιών είναι η καταλυόμενη από ένζυμο διάσπαση του εστερικού δεσμού στα λιπαρά οξέα. Τα ένζυμα που καταλύουν αυτή την αντίδραση βιοαποδόμησης περιλαμβάνουν εστεράσες και λιπάσες και αυτές συντίθενται από ένα ευρύ φάσμα μικροοργανισμών.και λιπάσες και αυτές συντίθενται από ένα ευρύ φάσμα μικροοργανισμών.

999

Tung Oil

Aγνό φυτικό λάδι
Φυσικό λάδι για την προστασία ξύλου.
100% Φυσικό λάδι για την προστασία ξύλου. Ενδείκνυται σε επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, όπως τραπέζια και ντουλάπια κουζίνας, σανίδες κοπής φαγητού και άλλα.
Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επικοινωνία
All search results